De joodse bruid - Deel 1

oktober 15, 2017

Vandaag is het tijd voor het eerste citaat uit het boek 'De joodse bruid'! Een aangrijpend overlevingsverhaal van Edith Halm Beer. Een joodse vrouw die haar leven redde tijdens de Tweede Wereldoorlog door in het hart van Duitsland met een nazi-officier te trouwen. Heb je de vorige blogpost hierover gemist? Klik dan snel hier!

15 oktober, 2017

---
'In die tijd stond ik er niet bij stil, maar nu besef ik natuurlijk wel waarom mijn vader per se wilde dat wij joden beter waren; de mensen in het land waar we woonden waren er namelijk van overtuigd dat wij inferieur waren.'

Edith Hahn-Beer en haar dochter
Angela Schlüter
Dat de nazi's dachten dat ze een superieur ras waren wist zo goed als iedereen al. Maar dit citaat stamt af van eind jaren '20. Ik had er nog niet bij stilgestaan dat deze denkwijze al zó vroeg, zó diep geworteld was in het denken van de mensen. 
Ze dachten dat ze grote mannen waren, en hun geloof in zichzelf creëerde een zo fel licht dat iedereen om hen heen erdoor verblind werd. Het probleem met die nazi's was dat ze nog nooit van zelfkritiek hadden gehoord. Ze probeerden grote geesten te worden, maar in werkelijkheid waren het karikaturen. Caesar heeft andere landen veroverd, hun leiders gevangengenomen en hun kennis benut, zodat hij het volk verrijkte. Hitler brandde andere landen plat, martelde hun leiders en vernietigde hun wereld.



Vandaag de dag is dit natuurlijk ondenkbaar geworden, en maar goed ook. We moeten, zelfs vandaag de dag nóg altijd, vechten voor het behoud van onze wetten, en vertrouwen hebben in de onafwendbaarheid van het socialistische paradijs!

Tot de volgende keer x



Is je interesse nu zo aangewakkerd dat je nog meer informatie wil? Klik dan snel hier voor een documentaire!

You Might Also Like

0 reacties

About Me

https://www.instagram.com/ptrjnvnhv/