Vier tips om een pijnlijke generatiekloof te voorkomen!

september 15, 2017

Volwassenen zijn goed in omgaan met hun medemens, kunnen makkelijk communiceren en hebben  oog voor zo goed als iedereen. Scholieren van het secundair onderwijs klagen slechts over één ding; volwassenen begrijpen hun leefwereld niet. Dat heb ik kunnen concluderen uit eigen ervaringen en ook door enkele enquêtes die ik online heb kunnen inkijken. Maar hoe kunnen volwassenen de leefwereld van jongvolwassenen nu beter begrijpen? Ik ga je alvast helpen door 4 tips geven die deze 'generatiekloof' zullen tegengaan! Rauw, eerlijk, oprecht. Recht uit het hart.

15 september, 2015

---

Direct in de dagelijkse sleur van je jongere vriend(in): een dag achter de schoolbanken!

Ikzelf zit in mijn laatste jaar van het secundair onderwijs op het Sint-Jozef Klein Seminarie, aka 'het colleesj', te Sint-Niklaas. Ik ben hier zo goed als elke week te vinden, met uitzondering van de vakanties. Elke dag weer die dagelijkse sleur van opstaan, eten, naar school gaan, leren, eten, gaan slapen. REPEAT!. Aangezien dit het grootste deel van de tijd van ons leven in beslag neemt, lijkt mij dit de ideale manier  om op deze manier onze leefwereld (opnieuw) te gaan verkennen. Het schoolleven is er immens veranderd tegenover vroeger (shout-out naar meneer Balthau om te vertellen hoe het er vroeger aan toe ging in 'de beste school van heel Eurazie en omstreke'). De stress en frustraties, maar ook de leuke momenten die je vandaag de dag hier kan beleven, zijn niet meer te vergelijken met vroeger. Zelfs qua kledingstijl zullen ze al versteld staan. Veel plezier!  






MINIMAL TECHNO!

Een van mijn meest favoriete onderwerpen die ik in mijn eerste blogpost zeker wou behandelen is muziek. Op dit vlak denk ik dat je tegenover vroeger het grootste verschil zal kunnen (be)merken. Zoals wij nog nooit van Earth Wind & Fire gehoord hebben, zullen jullie vast en zeker nog nooit van Carl Cox gehoord hebben. Ik zal er wel bij moeten vertellen dat de muziek uit jullie jeugd, voor ons uit een lang vervlogen tijd is. Leef je dus eens uit op een muziekplatform en wie weet valt er wel iets in de smaak! Ik schotel je alvast enkele beats van Carl Cox voor!




 Maak de reis van je leven!

Dé manier om je echt volledig in te kunnen leven in de leefwereld van je jongere vriend/vriendin is reizen. Je kan de wereld bewonderen op een manier die je nog nooit gezien hebt terwijl je aan het ontspannen bent.  Ook leer je je reisgezel(len) helemaal kennen. Zelf heb ik al  enkele mooie reizen gemaakt zoals Cuba, Mexico, Egypte, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Zwitserland,... Op mijn bucketlist staan nog wel enkele landen die ik zeker gezien wil hebben zoals Peru, Canada en Zuid-Afrika. Mijn grootste droom is dan ook om ooit een wereldreis te maken! 




SUPERBAD!

Een film die 21 keer genomineerd is en in totaal 14 prijzen gewonnen heeft, onder meer de Canadian Comedy  Awards in de categorieën beste script en beste mannelijke rol; Superbad. Veel beter zal  het op vlak van films niet worden. Superbad is een komedie die gaat over 2 laatstejaarsstudenten die zowat al hun vrije tijd samen zuipend en naar porno kijkend doorbrengen. Maar aan hun gezamenlijke schooltijd komt over drie weken een einde. Na de zomer gaan ze naar opleidingen in verschillende steden. Voor het zover is, willen ze allebei nog naar bed met het meisje van hun dromen, die ze waarschijnlijk na de zomer niet meer terugzien. Een leuk aspect aan de film, is dat sommige laatstejaarsstudenten zich hier misschien (deels) in kunnen herkennen. Vanaf het begin tot het einde zie je de personages veranderen en mentaal ouder worden, ook proberen ze nog het beste uit hun laatste weken samen te maken. Een echte aanrader dus!






Zo, dit waren mijn 4 tips om je volledig te kunnen inleven in  de leefwereld van een 17-jarige. Tot  de volgende keer! x

You Might Also Like

0 reacties

About Me

https://www.instagram.com/ptrjnvnhv/